Регистрация

Телешки руладини на скара

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
17 Dec
|
Видяна:
1033
Оцени рецептата

8 филийки телешко, около 115 г всяка

1 ч настърган кашкавал

4 с.л. галета

1/2 ч магданоз, нарязан фино

1/4 ч кедрови ядки

1/4 ч стафиди, накиснати за 1 час в топла вода и отцедени

8 стръка розмарин, накиснати във вода за 1 час

Сол и черен пипер

60 г зехтин

Резени лимон

 

Сгорещете грила или скарата. С помощта на чукче за месо, изтънете месото 0,2 см дебелина. Сложете ги върху студена повърхност. Смесете кашкавала, галетата, магданоза, кедровите ядки и накиснатите и отцедени стафиди, докато са добре смесени. Поръсете месото със сол и пипер на вкус. Разделете сместа с кашкавала между 8-те парчета говеждо месо и намажете на тънък слой. Навийте на стегнато руло и забодете с клечки за зъби. Поставете 4 двойки телешки руладини едно до друго на разстояние 2,5 см и ги набодете на шиш с 2 стръка розмарин, така че да се получат 4 комплекта. Подправя се със сол и черен пипер и се намазва със зехтин. Изпечете до готовност за около 3-4 мин. от всяка стана и поднесете веднага с лимонови резени.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта