Регистрация

Телешки пържоли с балсамов оцет

Автор:
Milikin
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
1223
Оцени рецептата

2 шалота

2 скилидки чесън

2 стръка пресен розмарин

3 ч балсамов оцет; разделени

1/2 ч зехтин

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

4 телешки пържоли

1 ч балсамов оцет

4 ч.л. зехтин с босилек

4 стръка прясна мащерка (за украса)

 

1. Нарежете едро шалота, чесъна и розмарина. Поставят се в съд, достатъчно голям, за да побере пържолите, заедно с 2 чаши балсамов оцет и зехтин, сол и черен пипер. Добавете пържолите и мариновайте в хладилника за 6 до 8 часа.

2. Извадете телешките пържоли от маринатата. Поставете върху гореща скара. Печете на умерен огън, като обърнете веднъж, за 9-13 минути, до готовност.

3. Междувременно, редуцирайте останалата 1 чаша балсамов оцет, като го поставите в малка тенджера. Загрява се на слаб огън, като се разбърква често, докато се сгъсти като сироп, за около 8 до 10 минути.

4. Поднесете пържолите поръсени с 1 ч.л. зехтин с босилек и редуциран балсамов оцет. Гарнират се с клончета мащерка.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта