Регистрация

Сьомга на барбекю

Автор:
Savatova
|
Дата:
18 Nov
|
Видяна:
921
Оцени рецептата

2 филета сьомга

1/2 ч зехтин

1/2 ч прясно изцеден лимонов сок

4 стръка зелен лук, нарязан на тънки филийки

3 с.л. пресен магданоз, наситнен

1 1/2 ч.л. пресен розмарин

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

 

Поставете сьомгата в плитка чиния. Смесете останалите съставки и се разбъркват много добре. Заделете 1/4 чаша за мазане по време на печене; изсипете останалата част върху сьомгата. Покрийте и оставете в хладилника за 30 мин. Отцедете, изхвърлете маринатата. Изпечете сьомгата на умерено горещи въглища, с кожата надолу, в продължение на 15 до 20 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица. Мажете от време на време със заделената марината.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта