Регистрация

Свинско и пилешко с кимион и чесън

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
934
Оцени рецептата

3 супени лъжици кимион

3 супени лъжици чили на прах

3 супени лъжици кафява захар

1 супена лъжица счукан чесън

1 супена лъжица сол

1.8 кг свинско филе

8 обезкостени пилешки гърди без кожа

 

1. Смесете кимиона, чилито на прах и кафявата захар в малка купа.

2. С плоската страна на ножа, счукайте на каша чесъна и солта. Подредете свинското филе в голяма тава, постлана с восъчна хартия. Втрийте половината от сместа с чесън в свинското, след това с половината смес с кимиона. Прехвърлете месото в запечатващ се плик. В друга тавичка, постлана с восъчна хартия, повторете процедурата с пилешките гърди, сложете в торбичка.

3. Сгорещете грила; намажете щедро с масло. Извадете свинското от торбичката и изпечете за 15 до 30 минути (в зависимост от размера на пържолите), като обръщате на всеки 5 минути. Прехвърлете върху дъска за рязане; покрийте, за да не изстиват. Извадете пилешкото от торбичката. Изпечете от 4 до 6 минути от всяка страна. Прехвърлете върху дъска за рязане. Нарежете свинското и пилешкото на филийки. Подредете филийките върху голям поднос; гарнирайте с резени лайм, ако желаете.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта