Регистрация

Свински крачета на скара по ирландски

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
2307
Оцени рецептата

4 свински крачета

2 моркова

Стрък целина

Лук

170 мл винен оцет

Разтопено масло

Суха галета

1 щипка бахар

За саламурата: 12 1/2 чаши вода: 340 г морска сол: 340 г кафява захар: 56 г селитра (по желание): 1 ч.л. плодове от хвойна: малко парче ненастъргано индийско орехче: 1 дафинов лист: 3 стръка мащерка: 1 ч.л. черен пипер: 4 зърна карамфил.

 

Сложете свинските крачета в саламура за 24 часа. Поставете всички съставки за саламурата в тенджера, оставете да кипне, отстранете пяната от повърхността и свалете от котлона. Оставете да изстине. Добавете крачетата, сложете отгоре чист камък или друга тежест и оставете за 24 часа.

След като са престояли в саламурата, увийте ги с няколко ленти от тензух или ги завържете няколко пъти напречно с канап, тъй като ще се разпаднат по време на готвене. Сложете в тенджера със зеленчуците и покрийте с вода и оцет. Оставете да къкри леко в продължение на 6 или 7 часа. Оставя се да изстине в течността. Преди сервиране, разполовете по дължина всяко краче и го оваляйте в разтопено масло и галета, смесени с щипка бахар. Печете бавно, на грил или във фурната на 180°, докато се нагорещят и станат хрупкави отвън. Сервирайте с горчица и хрян за тези, които обичат такива неща .... и много мокри кърпички и салфетки.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта