Риба тон на скара с цитрусов винегрет и лук шалот
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Кората и сокът на 1 лимон
Кората и сокът на 1 лайм
1 с.л. оризов оцет
2 с.л. лук шалот, нарязан на пръстени
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин
1/4 ч.л. едро смлян червен пипер
Олио
2 стека риба тон, по 170-200 г всяка, с дебелина поне 2,5 см
Сгорещете грила. Сложете 1 чаша вода да заври и пуснете ивичките цитрусова кора в продължение на 30 секунди. Отцедете добре и изплакнете със студена вода. Смесете сока от лимон и лайм с корите, оцета, лука, захарта, олиото и натрошения червен пипер, за да направите винегрета. Покрийте пържолите риба тон леко с олио или незалепващ готварски спрей. Изпечете на скарата за 2-3 минути от всяка страна, като мажете с малко течност от винегрета. Прехвърлете в чиния и покрийте с останалия винегрет.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ