Регистрация

Риба тон на скара с цитрусов винегрет и лук шалот

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
970
Оцени рецептата

Кората и сокът на 1 лимон

Кората и сокът на 1 лайм

1 с.л. оризов оцет

2 с.л. лук шалот, нарязан на пръстени

1 с.л. захар

1 с.л. зехтин

1/4 ч.л. едро смлян червен пипер

Олио

2 стека риба тон, по 170-200 г всяка, с дебелина поне 2,5 см

 

Сгорещете грила. Сложете 1 чаша вода да заври и пуснете ивичките цитрусова кора в продължение на 30 секунди. Отцедете добре и изплакнете със студена вода. Смесете сока от лимон и лайм с корите, оцета, лука, захарта, олиото и натрошения червен пипер, за да направите винегрета. Покрийте пържолите риба тон леко с олио или незалепващ готварски спрей. Изпечете на скарата за 2-3 минути от всяка страна, като мажете с малко течност от винегрета. Прехвърлете в чиния и покрийте с останалия винегрет.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта