Риба на скара със сос от ананас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средно голям ананас, нарязан на филийки
4 ч неподсладен ананасов сок
2 с.л. лимонов сок
2 скилидки чесън, чукан
1/2 ч.л. лют пипер
2 с.л. смлян кориандър
1 с.л. царевично нишесте
2 с.л. студена вода
2 с.л. подсладител
Сол
Пипер
170 г филе от камбала или сьомга, изпечено на скара
Сложете ананаса, сока от ананас и лимон, чесъна и пипера в тенджера и оставете да кипне. Намалете огъня и оставете да къкри, открито за около 5 минути. Прибавете кориандъра; оставете да заври. Смесете царевичното нишесте и студената вода, прибавете го във врящата смес. Разбърквайте постоянно, докато се сгъсти. Отстранете от огъня; Охладете за 2-3 минути. Прибавете подсладителя, подправете на вкус със сол и черен пипер. Сервира се топло с рибата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ