Регистрация

Риба на скара със сос от ананас

Автор:
ivanova
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
1224
Оцени рецептата

1 средно голям ананас, нарязан на филийки

4 ч неподсладен ананасов сок

2 с.л. лимонов сок

2 скилидки чесън, чукан

1/2 ч.л. лют пипер

2 с.л. смлян кориандър

1 с.л. царевично нишесте

2 с.л. студена вода

2 с.л. подсладител

Сол

Пипер

170 г филе от камбала или сьомга, изпечено на скара

 

Сложете ананаса, сока от ананас и лимон, чесъна и пипера в тенджера и оставете да кипне. Намалете огъня и оставете да къкри, открито за около 5 минути. Прибавете кориандъра; оставете да заври. Смесете царевичното нишесте и студената вода, прибавете го във врящата смес. Разбърквайте постоянно, докато се сгъсти. Отстранете от огъня; Охладете за 2-3 минути. Прибавете подсладителя, подправете на вкус със сол и черен пипер. Сервира се топло с рибата.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта