Регистрация

Пъстърва на скара

Автор:
lubo
|
Дата:
29 Jan
|
Видяна:
987
Оцени рецептата

1/2 ч.л. пресен копър, нарязан фино

Сол и черен пипер - на вкус

2 с.л. разтопена мазнина от бекон

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета

1/2 ч нарязана целина

1 ч нарязани гъби

1 ч натрошен царевичен хляб

130 г зрели маслини, нарязани

1/2 ч заквасена сметана

1/4 ч масло - разтопено

8 тънки резена лимон

За рибата:

1 пъстърва: 1,8 - 2,2 кг, с главата или 4 малки пъстърви по 300 - 340 г всяка

 

Сгорещете грила. Измийте и отцедете рибата. Поръсете отвън и отвътре с копър, сол и черен пипер. В тиган, сгорещете мазнината от бекона, добавете лука, целината и гъбите и задушете, докато омекнат. Добавете царевичния хляб, маслините, сметаната и разтопеното масло. Ако е необходимо, добавете малко вода. Напълнете кухината на рибата със сместа и затворете плътно. Подредете 4 лимонови резенчета от всяка страна на рибата. Поставете в намазана с масло кошница за риба. Поставете кошницата на скарата и гответе до готовност - 10 минути на 2,5 см дебелина, включително с плънката или около 15 минути от всяка страна.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта