Пъстърва на скара
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч.л. пресен копър, нарязан фино
Сол и черен пипер - на вкус
2 с.л. разтопена мазнина от бекон
1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета
1/2 ч нарязана целина
1 ч нарязани гъби
1 ч натрошен царевичен хляб
130 г зрели маслини, нарязани
1/2 ч заквасена сметана
1/4 ч масло - разтопено
8 тънки резена лимон
За рибата:
1 пъстърва: 1,8 - 2,2 кг, с главата или 4 малки пъстърви по 300 - 340 г всяка
Сгорещете грила. Измийте и отцедете рибата. Поръсете отвън и отвътре с копър, сол и черен пипер. В тиган, сгорещете мазнината от бекона, добавете лука, целината и гъбите и задушете, докато омекнат. Добавете царевичния хляб, маслините, сметаната и разтопеното масло. Ако е необходимо, добавете малко вода. Напълнете кухината на рибата със сместа и затворете плътно. Подредете 4 лимонови резенчета от всяка страна на рибата. Поставете в намазана с масло кошница за риба. Поставете кошницата на скарата и гответе до готовност - 10 минути на 2,5 см дебелина, включително с плънката или около 15 минути от всяка страна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ