Пържено свинско в царевична каша с кленов сироп
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г прясно свинско месо
2 л вряща вода
2 ч.л. сол
1 1/2 ч царевично брашно
2 ч студена вода
1/4 ч.л. пипер
1/4 ч.л. чубрица и градински чай - смесени
Сол на вкус
Бульон от свареното месо
Брашно
Горещо олио
Кленов сироп
Сварете свинското във вряща вода на слаб огън с 2 супени лъжици сол, докато месото омекне много добре (около 2 часа). Запазете бульона. Накъсайте охладеното месо с вилица на много фини конци. Сложете 1 л бульон да заври. Смесете царевичното брашно и студената вода, след това се добавят към кипящия бульон при разбъркване, за да не се образуват бучки. Гответе като се разбърква докато се сгъсти. Добавете подправките. Разбъркайте месото с кашата от царевично брашно и варете в продължение на 5 минути. Изсипете в намаслена правоъгълна тавичка. Охладете, докато се стегне. Нарежете на филийки. Потопете филийките в брашно, така че леко да се покрие и запържете от двете страни с горещо олио. Поднесете горещо, с кленов сироп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ