Регистрация

Пържено свинско в царевична каша с кленов сироп

Автор:
yasen
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
640
Оцени рецептата

900 г прясно свинско месо

2 л вряща вода

2 ч.л. сол

1 1/2 ч царевично брашно

2 ч студена вода

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч.л. чубрица и градински чай - смесени

Сол на вкус

Бульон от свареното месо

Брашно

Горещо олио

Кленов сироп

 

Сварете свинското във вряща вода на слаб огън с 2 супени лъжици сол, докато месото омекне много добре (около 2 часа). Запазете бульона. Накъсайте охладеното месо с вилица на много фини конци. Сложете 1 л бульон да заври. Смесете царевичното брашно и студената вода, след това се добавят към кипящия бульон при разбъркване, за да не се образуват бучки. Гответе като се разбърква докато се сгъсти. Добавете подправките. Разбъркайте месото с кашата от царевично брашно и варете в продължение на 5 минути. Изсипете в намаслена правоъгълна тавичка. Охладете, докато се стегне. Нарежете на филийки. Потопете филийките в брашно, така че леко да се покрие и запържете от двете страни с горещо олио. Поднесете горещо, с кленов сироп.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта