Пълнозърнести гевреци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/8 ч пълнозърнесто пшенично брашно
1 1/8 ч бяло брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. масло
2 с.л. меласа
2/3 ч вода
1 1/2 ч.л. суха мая
За поръсване:
3/4 с.л. маково семе
3/4 с.л. сусамово семе
1. Поставете първите четири съставки във вътрешността на съда за хляб. Добавете меласата и водата. Затворете капака и поставете сухата мая в отделението за мая на уреда. Изберете: цикъл за пълнозърнесто тесто. Натиснете старт.
2. Оставете в намазана покрита купа в хладилника за 20 минути.
3. Разделете на 6 равни части. Разточете всяка част на леко набрашнена повърхност на руло с около 2 см дебелина и дължина 20 см, като използвате дланта на ръката си.
4. Слепете краищата плътно, така че да се получи кръг с до 5 см дупка в центъра.
Поставете в тава за печене. Поръсете с вода отгоре. Пече се на 30 градуса в продължение на 30 минути.
6. Сложете 4 л вода с 1 с.л. захар да заври.
7. Намалете огъня до слаб. Варете по 4 - 5 геврека наведнъж за 7 минути, като се обръщат веднъж. Отцедете добре.
8. Поставете в намаслена тава за печене.
9. Поръсете с маково семе или сусам, ако желаете.
10. Пече се на 10°С във фурната за 25 - 30 минути до златисто кафяво, като обърнете след половината от времето на печене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ