Регистрация

Пълнозърнести гевреци

Автор:
Savatova
|
Дата:
29 Jan
|
Видяна:
1054
Оцени рецептата

1 1/8 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 1/8 ч бяло брашно

1 ч.л. сол

1 с.л. масло

2 с.л. меласа

2/3 ч вода

1 1/2 ч.л. суха мая

За поръсване:

3/4 с.л. маково семе

3/4 с.л. сусамово семе

 

1. Поставете първите четири съставки във вътрешността на съда за хляб. Добавете меласата и водата. Затворете капака и поставете сухата мая в отделението за мая на уреда. Изберете: цикъл за пълнозърнесто тесто. Натиснете старт.

2. Оставете в намазана покрита купа в хладилника за 20 минути.

3. Разделете на 6 равни части. Разточете всяка част на леко набрашнена повърхност на руло с около 2 см дебелина и дължина 20 см, като използвате дланта на ръката си.

4. Слепете краищата плътно, така че да се получи кръг с до 5 см дупка в центъра.

Поставете в тава за печене. Поръсете с вода отгоре. Пече се на 30 градуса в продължение на 30 минути.

6. Сложете 4 л вода с 1 с.л. захар да заври.

7. Намалете огъня до слаб. Варете по 4 - 5 геврека наведнъж за 7 минути, като се обръщат веднъж. Отцедете добре.

8. Поставете в намаслена тава за печене.

9. Поръсете с маково семе или сусам, ако желаете.

10. Пече се на 10°С във фурната за 25 - 30 минути до златисто кафяво, като обърнете след половината от времето на печене.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта