Пица на скара
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
170 г тесто за пица
1/4 ч зехтин
1/2 ч.л. чесън, фино счукан
1/2 ч настъргано сирене фонтина
2 с.л. настърган пармезан
6 с.л. домати от консерва
8 листа босилек
За блата:
2 1/2 с.л. суха мая
1 ч топла вода
щипка захар
2 1/4 ч.л. едра сол
1/4 ч царевично брашно
1/4 ч фино смляно бяло царевично брашно
3 с.л. пълнозърнесто пшенично брашно
1 с.л. зехтин
2 1/2 ч брашно (или колкото е необходимо)
За блата:
Разтворете маята в топлата вода със захарта. След 5 минути, добавете солта, царевичното брашно, пшеничното брашно и зехтина. Постепенно добавете бялото брашно, като се разбърква с дървена лъжица, докато се образува твърдо тесто. Обърнете тестото върху набрашнена дъска и омесете в продължение на няколко минути, като добавяте достатъчно брашно, за да на залепва. Когато тестото е гладко и лъскаво, го прехвърлете в купа, която е намазана със зехтин. Обърнете, така че да се покрие хубаво с мазнината, покрийте купата с найлоново фолио и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си - около 1 1/2 до 2 часа. Притиснете надолу и омесете още веднъж. Оставете тестото отново да втаса за 40 мин. Натиснете тестото надолу.
За пицата:
Разточете тестото на кръг и го изпечете върху скарата. Намажете изпечената страна бързо със зехтин. Поръсете с чесъна и сирената, след това с доматите. Поръсете с 1/2 с.л. зехтин. Печете още 6-8 мин., като завъртате пицата върху скарата. Поднесете веднага с листа босилек и още зехтин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ