Регистрация

Пица на скара

Автор:
margarita
|
Дата:
29 Jun
|
Видяна:
1144
Оцени рецептата

170 г тесто за пица

1/4 ч зехтин

1/2 ч.л. чесън, фино счукан

1/2 ч настъргано сирене фонтина

2 с.л. настърган пармезан

6 с.л. домати от консерва

8 листа босилек

За блата:

2 1/2 с.л. суха мая

1 ч топла вода

щипка захар

2 1/4 ч.л. едра сол

1/4 ч царевично брашно

1/4 ч фино смляно бяло царевично брашно

3 с.л. пълнозърнесто пшенично брашно

1 с.л. зехтин

2 1/2 ч брашно (или колкото е необходимо)

 

За блата:

Разтворете маята в топлата вода със захарта. След 5 минути, добавете солта, царевичното брашно, пшеничното брашно и зехтина. Постепенно добавете бялото брашно, като се разбърква с дървена лъжица, докато се образува твърдо тесто. Обърнете тестото върху набрашнена дъска и омесете в продължение на няколко минути, като добавяте достатъчно брашно, за да на залепва. Когато тестото е гладко и лъскаво, го прехвърлете в купа, която е намазана със зехтин. Обърнете, така че да се покрие хубаво с мазнината, покрийте купата с найлоново фолио и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си - около 1 1/2 до 2 часа. Притиснете надолу и омесете още веднъж. Оставете тестото отново да втаса за 40 мин. Натиснете тестото надолу.

За пицата:

Разточете тестото на кръг и го изпечете върху скарата. Намажете изпечената страна бързо със зехтин. Поръсете с чесъна и сирената, след това с доматите. Поръсете с 1/2 с.л. зехтин. Печете още 6-8 мин., като завъртате пицата върху скарата. Поднесете веднага с листа босилек и още зехтин.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта