Регистрация

Пилешки шишчета с тиква

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
764
Оцени рецептата

6 пилешки гърди половинки, без кости и кожа, нарязани на 2 см кубчета

2 ч.л. червен пипер

1 ч сухо бяло вино

2 с.л. растително масло

1 ч.л. розмарин, натрошен

2 скилидки чесън, счукан

2 1/2 ч пилешки бульон

1 ч ориз

2 жълти тикви, средно големи, нарязани на 2 см дебели резени

1 тиквичка

2 с.л. зелен лук, нарязан

 

Поставете пилешкото в голяма купа. Добавете червения пипер и разбъркайте, така че да се покрие. Смесете виното, олиото, розмарина и чесъна; залейте пилето. Мариновайте при стайна температура в продължение на 1 час.  Около 30 минути преди сервиране, сложете бульона да заври в средно голяма тенджера. Добавете ориза. Покрийте плътно и варете 20 мин. Сваля се от огъня и се оставя да престои плътно покрито, докато течността се абсорбира, около 5 минути. Добавете зеления лук. Междувременно, набодете пилешкото и тиквите върху шишчета. Намажете с маринатата. Изпечете под грила или върху скара на дървени въглища, в продължение на 8 до 10 минути или до готовност на пилешкото. Обърнете веднъж и намажете отново с маринатата по време на готвене. Подредете върху ориза и поднесете.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта