Регистрация

Печени панирани филийки

Автор:
gabi
|
Дата:
27 Sep
|
Видяна:
1073
Оцени рецептата

Необходими продукти:

3 яйца

50 мл мляко

4-8 филийки (зависи от големината и дебелината)

200 г кашкавал

чубрица или шарена сол

 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата в широка чиния, за да не се окаже, че филийките не могат да влязат вътре. Добавете млякото и разбъркайте отново. Филийките надупчете с вилица, за да попият възможно най-добре от сместа. През това време пуснете фурната да си загрява на 200 градуса.

Застелете тава с хартия за печене и редете върху нея двустрано напоените филийки. Печете докато не хванат златиста коричка. А докато те се готвят, не почивайте. Рендосайте кашкавала. Щом хлебчетата вече са позлатели и дори леко загорели по крайщата, поръсете ги с кашкавала и подправката и върнете във фурната докато се получи неустоима разтопена покривка.

Остава да си хапнете. Доста е засищащо и не е така вредно като панираните филии от бабините рецепти.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта