Печени панирани филийки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
3 яйца
50 мл мляко
4-8 филийки (зависи от големината и дебелината)
200 г кашкавал
чубрица или шарена сол
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата в широка чиния, за да не се окаже, че филийките не могат да влязат вътре. Добавете млякото и разбъркайте отново. Филийките надупчете с вилица, за да попият възможно най-добре от сместа. През това време пуснете фурната да си загрява на 200 градуса.
Застелете тава с хартия за печене и редете върху нея двустрано напоените филийки. Печете докато не хванат златиста коричка. А докато те се готвят, не почивайте. Рендосайте кашкавала. Щом хлебчетата вече са позлатели и дори леко загорели по крайщата, поръсете ги с кашкавала и подправката и върнете във фурната докато се получи неустоима разтопена покривка.
Остава да си хапнете. Доста е засищащо и не е така вредно като панираните филии от бабините рецепти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ