Печени палачинки с ябълки и боровинки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
3/4 ч.л. смляна канела
1/4 ч.л. сол
1/3 ч захар
1 голямо яйце
1/4 ч мътеница
3 с.л. масло, разтопено
1/2 ч наситнена небелена ябълка
3/4 ч боровинки, пресни или замразени
Смесете всички съставки в купа. Разбърква се добре. Добавете яйцата, мътеница, маслото и ябълката. Разбърква се добре. Внимателно се добавят боровинките. Ако боровинките са замразени, изпечете палачинките веднага. В противен случай, оставете тестото в хладилника докато се сгъсти, покрито херметически, за най-малко 2 часа или за една нощ. Капнете по 2 супени лъжици от сместа върху намаслена тавичка, на около 5 см една от друга. Пече се в център на фурната на 210С, докато отгоре се получи лек оттенък и ръбовете са много леко запечени, за около 7-8 минути. Не гответе прекалено дълго. Охлажда се върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ