Регистрация

Печена сьомга в зелена салата и горчичен сос

Автор:
Силвето
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
984
Оцени рецептата

4 бр. (около 100 – 140 г всяко) филе от сьомга

3 с.л. лимонов сок

2 с.л. бяло вино

4 ч.л. зехтин

3 с.л. каперси

1/4 ч.л. горчица

Сол

16 листа зелена салата

За соса с горчица:

2 с.л. масло или маргарин

1 1/2 ч.л. брашно

1/4 ч оцет

1/4 ч вряща вода

1/2 кубче бульон

1/4 ч горчица

1 с.л. захар

1 яйце - разбито

 

Изплакнете сьомгата със студена вода. Подсушете с хартиени кърпи и оставете настрана. Смесете лимоновия сок, бялото вино, зехтина, каперсите и 1/4 чаена лъжичка горчица. Подправете на вкус със сол. Залейте сьомгата и мариновайте 30 минути като обърнете веднъж. Заделете маринатата. Бланширайте листата зелена салата във вряща вода за 5 секунди. Отцедете добре. Подредете два листа, така че краищата да се припокриват в центъра. Сипете около 2 супени лъжици марината върху марулята. Поставете 1 филе от сьомга отгоре. Полейте с една или две супени лъжици марината и поръсете с каперси. Сложете още 2 листа отгоре и подпъхнете краищата, така че да се получи пакетче. Вържете с канап. Повторете с останалите салата, филе и марината, така че да се получат 4 пакетчета. Заделете. За да направите соса, смесете маслото и брашното на водна баня, до гладкост. Добавете оцета, врящата вода, бульона, 1/4 чаша горчица, захарта и яйцата. Гответе и се разбърквайте на водна баня, докато се сгъсти сосът, около 10 минути. Дръжте на топло. Сложете пакетчетата сьомга върху добре намазана скара и гответе 5-6 минути. Обърнете и печете още 5 - 6 минути. Свалете канапа и сервирайте със соса с горчица.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта