Печена сьомга в зелена салата и горчичен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 бр. (около 100 – 140 г всяко) филе от сьомга
3 с.л. лимонов сок
2 с.л. бяло вино
4 ч.л. зехтин
3 с.л. каперси
1/4 ч.л. горчица
Сол
16 листа зелена салата
За соса с горчица:
2 с.л. масло или маргарин
1 1/2 ч.л. брашно
1/4 ч оцет
1/4 ч вряща вода
1/2 кубче бульон
1/4 ч горчица
1 с.л. захар
1 яйце - разбито
Изплакнете сьомгата със студена вода. Подсушете с хартиени кърпи и оставете настрана. Смесете лимоновия сок, бялото вино, зехтина, каперсите и 1/4 чаена лъжичка горчица. Подправете на вкус със сол. Залейте сьомгата и мариновайте 30 минути като обърнете веднъж. Заделете маринатата. Бланширайте листата зелена салата във вряща вода за 5 секунди. Отцедете добре. Подредете два листа, така че краищата да се припокриват в центъра. Сипете около 2 супени лъжици марината върху марулята. Поставете 1 филе от сьомга отгоре. Полейте с една или две супени лъжици марината и поръсете с каперси. Сложете още 2 листа отгоре и подпъхнете краищата, така че да се получи пакетче. Вържете с канап. Повторете с останалите салата, филе и марината, така че да се получат 4 пакетчета. Заделете. За да направите соса, смесете маслото и брашното на водна баня, до гладкост. Добавете оцета, врящата вода, бульона, 1/4 чаша горчица, захарта и яйцата. Гответе и се разбърквайте на водна баня, докато се сгъсти сосът, около 10 минути. Дръжте на топло. Сложете пакетчетата сьомга върху добре намазана скара и гответе 5-6 минути. Обърнете и печете още 5 - 6 минути. Свалете канапа и сервирайте със соса с горчица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ