Регистрация

Печена палачинка с ябълки

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
637
Оцени рецептата

1 ч брашно

1 1/2 ч.л. смляна канела

1/3 ч захар

1/2 ч.л. захар

2 зелени ябълки, обелени, почистени в сърцевината и нарязани на филийки

1/4 ч.л. сол

1 ч бира, със стайна температура

2 жълтъка

3 с.л. несолено масло

4 белтъка

1 с.л. олио

1/4 ч кафява захар

1/2 малък лимон

 

Пресейте заедно брашното, 1 1/2 ч.л. захар и солта в голяма купа. Добавете бирата и се разбърква, до гладкост. Добавете жълтъците, един по един. В отделна купа разбийте белтъците с 1 супена лъжица захар, докато се образуват връхчета. Добавете ги в течното тесто. Смесете останалата захар, кафявата захар и канелата и заделете 2 ч.л. от тази смес. Изстискайте лимона върху ябълките и смесете със захарно-канелената смес, докато се покрият. Загрейте маслото и олиото в подходящ за фурната тиган. Изсипете половината от тестото и се покрива с всички ябълки. Изсипете останалото тесто и се пече в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна, в продължение на 60 минути или до златисто. При поднасяне, разхлабете стените и дъното с метална шпатула и плъзнете в гореща чиния. Покрийте с останалата смес от захар и канела. Нарежете на парчета.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта