Регистрация

Печен ябълков френски тост

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
537
Оцени рецептата

1/2 ч масло

1/2 ч кафява захар

1 с.л. вода

3 големи зелени ябълки

8 яйца

4 ч мляко

2 с.л. ванилия

6-12 филийки хляб

канела

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Разтопете маслото, добавете захарта и водата. Нарежете ябълките на филийки, без да ги белите и оставете да къкрят в сместа с масло за 1 до 2 минути. Изсипете сместа на дъното правоъгълна тава и оставете да се охлади. Разбийте яйцето, млякото и ванилията. Срежете филийките хляб наполовина и покрийте ябълките. Изсипете яйчената смес отгоре, така че да напои целия хляб. Поръсете с канела. Пече се до златисто кафяво, 40 - 50 минути.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта