Палачинки с малинов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г извара
3 с.л. яйчен заместител
1/2 ч.л. захар
10 готови палачинки
За палачинките:
1 ч брашно
1 ч мляко
1/2 ч яйчен заместител
1 с.л. разтопен маргарин
За палачинките: В средно голяма купа се смесват брашното, млякото, яйченият заместител и маргаринът и се оставя да престои 30 минути. Загрейте леко намазан незалепващ тиган над средно-висока температура. Изсипете оскъдна 1/4 чаша от тестото, като накланяте тигана, за да се покрие равномерно дъното. Гответе 1 - 2 минути; обърнете палачинката и гответе още 30 секунди до 1 минута. Поставете върху восъчна хартия, разбъркайте тестото и се повтаря, докато се получат общо 10 палачинки. В малка купа смесете изварата, яйчения заместител и захарта; намажете около 2 супени лъжици от сместа в центъра на всяка палачинка. Сгънете палачинките на третинки; сгънете горната и долната част на всяка палачинка, така че да се съберат в центъра. В леко намазан тиган на умерен огън, сложете палачинките със затворената страна надолу и гответе 4 минути или до златисто кафяво. Обърнете и гответе още 4 мин. или до златисто кафяво. Покрийте с малинов сос. За малиновия сос: В блендер или кухненски робот, пюрирайте 450 г размразени замразени малини; прецедете. Добавете 2 с.л. захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ