Регистрация

Омар на грил

Автор:
marcheva
|
Дата:
09 Jun
|
Видяна:
883
Оцени рецептата

4 средно големи кочана царевица

2 големи скилидки чесън, счукан

1/8 ч.л. лют пипер

1 голям омар, разполовен

Резени лимон

115 г масло

2 ч.л. фино нарязан пресен риган

1/2 ч.л. сол

1 с.л. зехтин

12 малки миди, добре остъргани

 

Включете скарата. Напълнете голяма купа наполовина с хладка вода. Добавете царевицата с люспите, да се кисне в продължение на 20 минути. В малка тенджера, смесете маслото и чесъна и оставете да се стопи на слаб огън. Прибавете ригана, лютия червен пипер и 1/2 чаена лъжичка сол. Покрийте и сложете настрана. С тъпата част на ножа, счукайте черупките на омара без да разтрошавате месото. Намажете със зехтин. Поставете омара с напуканата страна нагоре в чиния, намажете с малко от заделеното билково масло. Отцедете царевицата и я сложете в средата на скарата. Покрийте и печете 5 мин. Добавете омара, с напуканата страна нагоре, покрийте и печете, като мажете с билково масло от време на време, в продължение на 15 минути. Мажете царевицата обилно с прясна вода и обръщайте леко, за да почернее равномерно. Сложете мидите на о най-горещото място на скарата. Покрийте и оставете да се пече за 5 минути или докато се отворят. Намажете мидите и омара с още от маслото. Обелете царевицата и намажете и нея. Гарнира се с лимон и се поднася с останалото масло.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта