Омар на грил
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 средно големи кочана царевица
2 големи скилидки чесън, счукан
1/8 ч.л. лют пипер
1 голям омар, разполовен
Резени лимон
115 г масло
2 ч.л. фино нарязан пресен риган
1/2 ч.л. сол
1 с.л. зехтин
12 малки миди, добре остъргани
Включете скарата. Напълнете голяма купа наполовина с хладка вода. Добавете царевицата с люспите, да се кисне в продължение на 20 минути. В малка тенджера, смесете маслото и чесъна и оставете да се стопи на слаб огън. Прибавете ригана, лютия червен пипер и 1/2 чаена лъжичка сол. Покрийте и сложете настрана. С тъпата част на ножа, счукайте черупките на омара без да разтрошавате месото. Намажете със зехтин. Поставете омара с напуканата страна нагоре в чиния, намажете с малко от заделеното билково масло. Отцедете царевицата и я сложете в средата на скарата. Покрийте и печете 5 мин. Добавете омара, с напуканата страна нагоре, покрийте и печете, като мажете с билково масло от време на време, в продължение на 15 минути. Мажете царевицата обилно с прясна вода и обръщайте леко, за да почернее равномерно. Сложете мидите на о най-горещото място на скарата. Покрийте и оставете да се пече за 5 минути или докато се отворят. Намажете мидите и омара с още от маслото. Обелете царевицата и намажете и нея. Гарнира се с лимон и се поднася с останалото масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ