Регистрация

Овесена каша с тиква, мед и канела

Автор:
benito
|
Дата:
06 Apr
|
Видяна:
684
Оцени рецептата

Необходими продукти:

300 г тиква - с кората

100-150 мл мляко

4 с.л. овесени ядки

2 с.л. мед (може и повече)

1 ч.л. канела

друга подправка по избор - карамфил или ванилия

орехи или други ядки

 

Начин на приготвяне:

Тиквата можете да си изпечете от предната вечер, ако ще правите този десерт за закуска. Това си е уникална вечеря, а защо не и една идея по-полезен сладкиш. Децата също го харесват. Приготвя се лесно, но изпичането на тиквата изисква време. Ако не разполагате с такова, можете да я нарежете на кубчета и да я сготвите на пара - става по-бързо, ала се губи част от естествената сладост при карамелизацията на тиква във фурната. Можете да си купите директно парче изпечена тиква и така ще спестите ценни минути.

Сварете овесените ядки в 150 мл вода. Отделно намачкайте с вилица тиквата на пюре и смесете с мялкото или я пюрирайте с млякото. С получения сос залейте горещите овесени ядки и оставете на изключен котлон да се подгрее. Добавете меда, канелата и ванилия или смлян карамфил. Не слагайте и двете, защото не си партнират добре. Аз лично предпочитам с карамфил.

Махнете от огъня, ако искате по-течен вариант, капнете още няколко с.л. мляко и финално поръсете с ядки. Разпределете по порции и хапвайте докато е топло - отпуска нервите и създава приятно настроение.

 

 





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта