Регистрация

Лимонов френски тост

Автор:
Ivko
|
Дата:
06 Mar
|
Видяна:
819
Оцени рецептата

1 хляб

1/2 ч брашно

1 с.л. захар

1/2 ч.л. сол

6 яйца

2 с.л. настъргана лимонова кора

1 ч.л. лимонов екстракт

2 ч мляко

Разтопено масло или маргарин

 

Нарежете хляба на 12 филийки с дебелина около 2 см. Разбийте заедно брашното, захарта, солта и яйцата. Бавно прибавете млякото, лимоновата кора и екстракта от лимон. Накиснете хляба в тестото, докато поеме. Сгорещете маслото в тиган. Изпържете на умерен огън до златисто от двете страни. Сервирайте топли с мед, пудра захар, конфитюр или кленов сироп. 





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта