Регистрация

Късна закуска с царевица

Автор:
bogdanova
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
621
Оцени рецептата

1 1/2 ч.л. зеленчуково олио

1/2 ч нарязан лук

480 г царевица

3/4 ч царевично брашно

2 яйца

4 белтъка

1/2 ч мляко

1/4 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. бакпулвер

чили сос

 

В тенджера на умерен огън, задушете лука в олиото, като се разбърква от време на време, докато омекне, 4 до 5 минути. Междувременно заделете царевицата, като запазите течността. Добавете вода при течността, така че да се получи 1 чаша. Добавете течната смес и царевичното брашно при лука. Гответе, като разбърквате докато заври. Отстранете от огъня. Смесете хубаво млякото, яйцата и царевицата. В малка купа, смесете брашното, бакпулвера и солта. Добавете ги при царевичната смес. Изсипва се в намазана с мазнина квадратна тава. Пече се на 180С във фурната, докато нож, поставен в центъра излезе чист, около 25 до 30 минути. Овкусете със салца на вкус. Преди поднасяне, нарежете на квадрати.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта