Регистрация

Кошнички от бъркани яйца с колбас и сирене

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
12 Apr
|
Видяна:
877
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4 яйца

250 г шунка, бекон или друг колбас по избор

200 г бяло сирене

100 г кашкавал

150 г гъби от буркан или консерва по желание (може да се заменят със същото количество царевица от консерва - отцедена)

чубрица

Начин на приготвяне:

Шунката се реже на много малки кубчета. Същото се прави и с гъбите, ако ще слагате такива. Можете да ги замените с царевица от консерва или да пропуснете тази добавка. Кашкавалът се рендосва на ситно ренде и се прибира в хладилник, за да остане пръхкав. Жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците се бият на пяна с щипка сол. Жълтъците се резбиват и в тях се натрошава сиренето. Добавя се шунката, гъбите и чубрицата. Разбърква се. Внимателно се вкарват белтъците при жълтъците и се бърка с шпатула. На финала се поръсва кашкавала и се разбърква.

Получената смес се разпределя на 2/3 в силиконови формички за мъфини или в намаслени купички за суфле. От това количество излизат около 8 яйчени кексчета, но за да се нахрани човек, са му нужни поне 3, така че не очаквайте питателно семейно преяждане. Доста са лекички и са подходящи за диетично хранене.

Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. В началото бухват много, но ако не ги сервирате бързо, ще спихнат.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта