Кифлички с боровинки и мътеница
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч брашно
1/4 ч + 2 ч.л. захар
1 3/4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
10 с.л. безсолно масло, охладено и нарязано на парчета
3/4 ч сушени червени боровинки
1/2 ч мътеница
3 големи яйца
1 ч.л. вода
Сложете решетката на фурната в средата. Загрейте фурната до 190ºС.
Намажете с масло 2 тавички с диаметър 23 см. Смесете брашното, 1/4 чаена чаша захар, бакпулвера и солта в купа. Нарежете маслото, докато сместа заприлича на едри трохи. Добавете боровинките. Разбийте мътеницата и 2 яйца в купа. Разбъркайте течните съставки със сухите. Обърнете върху леко набрашнена повърхност. Замесете леко само докато се оформи меко тесто. Разделете тестото на 2 парчета. Оформете всяко топка. Прехвърлете всяка топка в една от подготвените тави; натиснете тестото на кръг с диаметър 20 см. С остър нож, отбележете 8 еднакви триъгълни парчета. Смесете останалото яйце с 1 ч.л. вода в малка купа. Намажете сместа върху тестото. Поръсете с 2 ч.л. захар. Пече се до златисто кафяво, около 30 минути. Охладете за 5 минути. Обърнете в чиния. Нарежете по направените срезове. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ