Регистрация

Канелени кифлички

Автор:
Генчев
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
589
Оцени рецептата

За тестото:

1 1/3 ч хладка вода

1 ч.л. мед

3 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 с.л. активна суха мая

За пълнежа:

1/2 ч кремообразно фъстъчено масло

1/4 ч мед

1/2 ч неподсладено ябълково пюре

2 с.л. канела

2 с.л. вода

2/3 ч стафиди

 

Смесете водата, меда и маята в голяма купа. Оставете да престои в продължение на 5 минути, докато се образува пяна отгоре. Добавете брашното, по една чаша наведнъж, като разбивате добре след всяко добавяне. Когато се получи твърдо тесто, го обърнете върху набрашнена дъска и се меси в продължение на 5 до 10 минути, докато стане гладко и еластично. Сложете го в много леко намаслена купа, покрийте и оставете да втаса за 1 час. Поставете в незалепваща тава, покрийте и оставете да втаса за около 20 минути. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 20-25 минути.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта