Регистрация

Канелени кифлички

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
06 Mar
|
Видяна:
889
Оцени рецептата

1 ч мляко (топло)

1/2 ч стафиди, нарязани

2 с.л. червени боровинки

1/2 ч.л. канела

кафява захар

2 с.л. цитрон, ситно нарязан

1/2 ч мая, разтворена в

1/4 ч вода, топла

3 ч брашно

1/2 ч.л. сол

3 с.л. масло

 

Разтворете маята в топлата вода и я добавете към хладкото мляко. Добавете захарта (около 3 супени лъжици), солта и брашното и омесете старателно, докато стане меко тесто. Поставете тестото в намазана с масло купа и намажете с масло отгоре. Покрийте купата и поставете на топло място. Оставете да престои, докато тестото увеличи три пъти първоначалния си размер. Разточете на много тънък слой и намажете с масло; разпределете равномерно отгоре стафидите, боровинките, цитрона, кафявата захар и канелата. Навийте на руло и нарежете на тънки филийки. Сложете филийките в намаслена тава и поръсете щедро с кафява захар. Пече се на 200С за 20 мин. 





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта