Регистрация

Калмари терияки

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
1169
Оцени рецептата

1,3 кг калмари, почистени и нарязани на кръгчета

1/2 ч соев сос

1/2 ч мирин

1/2 ч вода

2 с.л. захар

1 ч.л. царевично нишесте

Сокът на 2 лимона

 

Смесете всички съставки с изключение на царевичното нишесте. Заделете половината от соса и мариновайте калмарите в другата половина в продължение на 1 час. Пригответе скарата. Набодете калмарите на шишове. Сгорещете заделения терияки сос в тенджера. Когато заври, добавете царевичното нишесте, разтворено в малко вода. Веднага след като сосът се сгъсти, свалете от огъня. Изпечете калмарите на скарата до тъмно кафяво, 2 до 3 минути от всяка страна, в зависимост от топлината, като мажете със соса и след това обърнете. Намажете още веднъж и след това свалете от скарата. Сервирайте върху ориз с останалия сос.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта