Регистрация

Италиански тестени рулца

Автор:
Надежда
|
Дата:
20 Sep
|
Видяна:
694
Оцени рецептата

450 г готово тесто за хляб

115 г тънко нарязана шунка или прошуто

115 салам, нарязан на тънки филийки

1/2 ч.л. сушен босилек, разделен

1/2 ч.л. сушен розмарин, разделен

85 г сирене Проволоне

1 ч настъргана моцарела

2 с.л. Масло

1 с.л. царевично брашно

 

Сложете тестото в леко намаслена тавичка. Притиснете на правоъгълник. Подредете филийките шунка по дължина от центъра. Поставете салама отгоре. Поръсете с 1/4 чаена лъжичка босилек и 1/4 чаена лъжичка риган. Подредете проволонето над билките и покрийте с моцарела. Поръсете с останалите билки. Навлажнете краищата леко с вода. Навийте на руло и слепете хубаво. Притиснете краищата, за да ги слепите. Намажете тестото с една супена лъжица масло и се поръсва с царевично брашно. Обърнете внимателно. Намажете с останалото масло. Пече се на 190 градуса в продължение на 20 минути.

Поднесете със сос Маринара.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта