Регистрация

Закуска - яйчена бърканица

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
30 Jul
|
Видяна:
1147
Оцени рецептата

Това е засищаща закуска, с която баба едно време ме хранеше преди чуилище. Скоро се сетих за ястието, което първоначално звучи леко гнусно, но е особено апетитно, богато на протеин и засища за дълго време. Пък и отнема няколко минути за направа. Само си намерете яйца, които гарантирано са пресни, защото се готвят до полусоровост.

Необходими продукти:

2 яйца

1 малка филия хляб

1/3 ч.л. сол

 

Начин на приготвяне:

Кипнете си вода в дълбок съд, защото трябва да залива много добре яйцата. Щом заври, добавете яйцата с лъжица. Ако сте ги извадили малко по-раничко от хладилника, намаляте риска от пръсване. Засечете по часовник - трябва да се варят точно 4 минути. След това спрете термичната обработка под течаща студена вода. Чукнете яйцата, изгребете ги с чаена лъжичка - белтъкът ще е идеално сварен, а жълтъкът - страхотно рохък.

Яйцата изсипете в купа, добавете солта и надробете хлебче. Разбъркайте да стане на каша. Изглежда страшно неугледно, но е стократно по-вкусно. Ако се пречупите да опитате веднъж, със сигурност ще повторите.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта