Регистрация

Еленско филе на барбекю

Автор:
gabi
|
Дата:
18 Nov
|
Видяна:
830
Оцени рецептата

900 г еленско филе

1/4 ч червен винен оцет

1/4 ч розе

1/4 чаша вода

1 голяма глава жълт лук, нарязан на кубчета

2 големи скилидки чесън, счукан

1/2 ч.л. семена синап

2 дафинови листа

1/4 ч.л. едра сол

6 цели зърна черен пипер

 

За маринатата, смесете всички сухи и течни съставки. Добавете лука и разбъркайте. Поставете филетата в плитка купа. Изсипете маринатата върху филетата, покрийте и се съхранява в хладилник за 72 часа, като месото се обръща веднъж на ден. Извадете филетата от съда и ги поставете върху хартиени кърпи, да се отцедят от маринатата, преди да запалите барбекюто. Заделете останалата марината за намазване по време на печене. Намажете скарата за печене с олио и я поставете върху барбекюто докато се сгорещи. Сложете филетата отгоре. Пекат се в продължение на 6-7 минути, като се мажат с маринатата; обърнете и печете още 5-6 минути, отново намажете с марината.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта