Регистрация

Домашни питки с бургери от свинска наденица и сос грейви

Автор:
надежда
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
687
Оцени рецептата

Необходими продукти:

За тестото:

1 3/4 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сол

4 с.л. масло, студено

1/3 ч кисело мляко

1/2 ч прясно мляко + 2 с.л.

За бургерите:

680 г свинска наденица

1 1/2 с.л. градински чай, листа, пресни, ситно нарязани

1/4 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер - на вкус

1/2 ч.л. червен пипер

1/4 ч.л. смлян бахар

За соса грейви:

3 ч.л. масло

3 с.л. брашно

2 1/4 ч мляко

Сол на вкус

Прясно смлян черен пипер - на вкус

За гарниране:

2 ч.л. градински чай, листа, пресни

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 210 градуса.

Сложете парче пергаментова хартия в тава за печене. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа. Добавете маслото и нарежете, докато сместа заприлича на малки грахчета. С помощта на вилица, постепенно добавете киселото мляко, след това прясното мляко, докато тестото е доста меко и малко лепкаво. Обърнете го върху леко набрашнена повърхност и го омесете за кратко, само колкото да се оформи тесто. Разточете го на кръг с дебелина 3 см и изрежете 5-сантиметрови кръгли формички. Подредете кръговете в приготвената тава и се пече в средата на фурната, докато станат златисти и бухнат - 18 до 20 минути. Докато питките се пекат, пригответе кюфтенцата: Поставете всички съставки в голяма купа и разбъркайте добре с пръсти. Опитайте и регулирайте на вкус, ако е необходимо. Оформете кюфтенца и ги поставете в голям незалепващ тиган на средно-висока температура и запържете, докато покафенеят отвън, около 8 минути от всяка страна. Прехвърлете в топла чиния и дръжте на топло. За соса: Добавете достатъчно количество от маслото в тиган, така че дъното да е покрито на 0,3 см с мазнина. Разбъркайте, като остъргвате залепналите по дъното на тигана парченца. Намалете огъня до умерен и добавете брашното бавно, като се разбърква, докато се абсорбира маслото. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато стане златисто кафяво, най-малко 2 минути. След това бавно налейте млякото, като се разбърква непрекъснато и варете, докато сосът се сгъсти до консистенцията на много гъста сметана. Подправя се със сол и щедро количество пипер. При поднасяне, срежете две питки наполовина през средата. Поставете долната половина в чиния, покрийте с кюфтенце и полейте щедро количество от соса отгоре. Наситнете пресния градински чай и поръсете върху кюфтенцето и соса. Покрийте с горната половина на бисквитката и поднесете веднага.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта