Домашни питки с бургери от свинска наденица и сос грейви
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
За тестото:
1 3/4 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
4 с.л. масло, студено
1/3 ч кисело мляко
1/2 ч прясно мляко + 2 с.л.
За бургерите:
680 г свинска наденица
1 1/2 с.л. градински чай, листа, пресни, ситно нарязани
1/4 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер - на вкус
1/2 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. смлян бахар
За соса грейви:
3 ч.л. масло
3 с.л. брашно
2 1/4 ч мляко
Сол на вкус
Прясно смлян черен пипер - на вкус
За гарниране:
2 ч.л. градински чай, листа, пресни
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 210 градуса.
Сложете парче пергаментова хартия в тава за печене. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа. Добавете маслото и нарежете, докато сместа заприлича на малки грахчета. С помощта на вилица, постепенно добавете киселото мляко, след това прясното мляко, докато тестото е доста меко и малко лепкаво. Обърнете го върху леко набрашнена повърхност и го омесете за кратко, само колкото да се оформи тесто. Разточете го на кръг с дебелина 3 см и изрежете 5-сантиметрови кръгли формички. Подредете кръговете в приготвената тава и се пече в средата на фурната, докато станат златисти и бухнат - 18 до 20 минути. Докато питките се пекат, пригответе кюфтенцата: Поставете всички съставки в голяма купа и разбъркайте добре с пръсти. Опитайте и регулирайте на вкус, ако е необходимо. Оформете кюфтенца и ги поставете в голям незалепващ тиган на средно-висока температура и запържете, докато покафенеят отвън, около 8 минути от всяка страна. Прехвърлете в топла чиния и дръжте на топло. За соса: Добавете достатъчно количество от маслото в тиган, така че дъното да е покрито на 0,3 см с мазнина. Разбъркайте, като остъргвате залепналите по дъното на тигана парченца. Намалете огъня до умерен и добавете брашното бавно, като се разбърква, докато се абсорбира маслото. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато стане златисто кафяво, най-малко 2 минути. След това бавно налейте млякото, като се разбърква непрекъснато и варете, докато сосът се сгъсти до консистенцията на много гъста сметана. Подправя се със сол и щедро количество пипер. При поднасяне, срежете две питки наполовина през средата. Поставете долната половина в чиния, покрийте с кюфтенце и полейте щедро количество от соса отгоре. Наситнете пресния градински чай и поръсете върху кюфтенцето и соса. Покрийте с горната половина на бисквитката и поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ