Регистрация

Глазиран кейк за кафе

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
544
Оцени рецептата

1/2 ч корнфлейкс

1/2 ч захар

2 ч.л. разтворимо кафе

2 ч.л. канела

1 3/4 ч брашно +

1 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1 ч заквасена сметана

1/2 ч масло, меко

2 яйца

1/2 ч.л. ванилия

 

Смесете корнфлейкса с 1/2 чаена чаша захар, разтворимото кафе и канелата; заделете. Смесете брашното с 1 чаена чаша захар, содата, бакпулвера и солта в голяма купа с миксер. Добавете сметаната, маслото, яйцата и ванилията. Смесват се на ниска скорост, докато са навлажнени; след това се разбиват за 1 минута при средна скорост. Разстелете една трета от тестото в намазана кръгла тавичка; поръсва се с половината от сместа с корнфлейкс. Повторете слоевете и покрийте с останалото тесто. Печете на 180 градуса за 45 - 50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда и намажете с кафеената глазура. За глазурата: Постепенно смесете 2 с.л. охладено сварено кафе с 1 1/2 чаши пудра захар.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта