Регистрация

Бургери с морски дарове и босилеков сос тартар

Автор:
Savatova
|
Дата:
02 Jul
|
Видяна:
874
Оцени рецептата

За соса:

1/2 ч майонеза

1 с.л. фино нарязан лук

1 с.л. фино нарязан пресен босилек

2 ч.л. нарязани каперси

1/4 ч.л. настъргана лимонова кора

За бургерите:

450 г филе от риба треска, нарязано на малки кубчета

2 с.л. фино нарязан лук

1 с.л. пресен лимонов сок

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 голям белтък, леко разбити

1/4 ч галета

2 с.л. зеленчуково олио

1 домат, нарязан на филийки

4 питки, разполовени и препечени

Пресни листа от босилек - за гарнитура

Картофен чипс (по желание)

 

Сгорещете скарата.

За соса:

Смесете всички съставки в малка купа. Покрийте и оставете в хладилника.

Накъсайте рибата в кухненски робот. Добавете лука, лимоновия сок, солта и черния пипер; разбийте за кратко, само до смесване. Прехвърлете в средно голяма купа; добавете белтъка и галетата. Оформете 4 тънки кюфтенца. Намажете от двете страни леко с олио. Изпечете в продължение на 4 до 5 минути от всяка страна. Междувременно изпечете и филийките домат за 3-4 мин. от всяка страна. Поставете кюфтенцата в долната част на всяка питка. Покрийте всяко с 2 с.л. от соса, филийка домат и листа босилек. Покрийте с горната част на питките. Сервирайте с чипс, ако желаете.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта