Бургери с морски дарове и босилеков сос тартар
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За соса:
1/2 ч майонеза
1 с.л. фино нарязан лук
1 с.л. фино нарязан пресен босилек
2 ч.л. нарязани каперси
1/4 ч.л. настъргана лимонова кора
За бургерите:
450 г филе от риба треска, нарязано на малки кубчета
2 с.л. фино нарязан лук
1 с.л. пресен лимонов сок
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 голям белтък, леко разбити
1/4 ч галета
2 с.л. зеленчуково олио
1 домат, нарязан на филийки
4 питки, разполовени и препечени
Пресни листа от босилек - за гарнитура
Картофен чипс (по желание)
Сгорещете скарата.
За соса:
Смесете всички съставки в малка купа. Покрийте и оставете в хладилника.
Накъсайте рибата в кухненски робот. Добавете лука, лимоновия сок, солта и черния пипер; разбийте за кратко, само до смесване. Прехвърлете в средно голяма купа; добавете белтъка и галетата. Оформете 4 тънки кюфтенца. Намажете от двете страни леко с олио. Изпечете в продължение на 4 до 5 минути от всяка страна. Междувременно изпечете и филийките домат за 3-4 мин. от всяка страна. Поставете кюфтенцата в долната част на всяка питка. Покрийте всяко с 2 с.л. от соса, филийка домат и листа босилек. Покрийте с горната част на питките. Сервирайте с чипс, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ