Регистрация

Бургери с кюфтенца с пилешка кайма

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
18 Nov
|
Видяна:
788
Оцени рецептата

1 червена или жълта чушка

450 г пилешка кайма

3/4 ч галета

2 с.л. фино нарязан пресен кориандър

2 с.л. нарязан лук шалот

2 ч.л. нарязано чили

2 ч.л. пресен лимонов сок

1/2 ч.л. сол

1 ч сирене, настъргано

4 питки, разполовена и препечена

Готова салца по избор

тортила чипс и резени лайм, за гарнитура

 

1. Сгорещете грила. Постелете тава с фолио. Сложете чушката и я изпечете за около 15 мин., като обръщате, така че да почернее хубаво от всички страни. Увийте я в найлон и оставете да се охлади за 15 мин. Обелете я, отстранете семената и нарежете на 4 парчета; заделете.

2. Междувременно, смесете каймата, галетата, магданоза, лука, чили чушлето, лимоновия сок и солта в голяма купа. Оформете тънки кюфтенца и прехвърлете в чиния. Покрийте и се съхранява в хладилник за 10 мин.

3. Изпечете на скарата за 15 минути, като обърнете веднъж по средата на печенето. Покрийте всяко кюфте с парче чушка и поръсете със сирене.

4. Пече се още около 1 минута или докато сиренето се разтопи. Сложете кюфтенцата в питките. Гарнирайте със салца, тортила чипс и лайм.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта