Регистрация

Бургери по градинарски

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
18 Nov
|
Видяна:
935
Оцени рецептата

1 белтък

1/4 ч галета

1/4 ч настъргани моркови

1/4 ч фино нарязан лук

1/4 ч фино нарязана зелена чушка

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

2 с.л. настърган пармезан

450 г телешка или пуешка кайма

1 домат, нарязан на филийки

 

В голяма купа смесете белтъка и галетата. (Ако се използва телешко, добавете 2 с.л. вода) Добавете морковите, лука, зелената пиперка, солта и черния пипер. Добавете пармезана и каймата; разбъркайте добре. Оформете тънки кюфтенца. Намажете решетка за печене на скара с малко олио. Сложете решетката върху скарата. Изпечете кюфтетата на умерено силен огън за 7 мин. Обърнете и изпечете още 8-11 мин. Поставете 1 филийка домат върху всеки бургер и печете още 1 минута.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта