Регистрация

Божествени белгийски гофрети

Автор:
Надежда
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
1069
Оцени рецептата

1 3/4 ч брашно

1 с.л. бакпулвер

2 с.л. мляко на прах

2 жълтъка

1 3/4 ч мляко

1/2 ч олио или разтопена мазнина

2 белтъка

сладолед

За плодовия сос с орехи:

4 малки зрели банана

лимонов сок

450 г ягоди, пресни или замразени, неподсладени

2/3 ч кафява захар

1/3 ч масло или маргарин

2 с.л. ром или портокалов сок

1/2 ч нарязани орехи, препечени

 

В голяма купа, пресейте заедно брашното, бакпулвера и млякото на прах. В средно голяма купа разбийте жълтъците много добре. Добавете млякото и олиото. Добавете сместа към брашнената смес наведнъж, като се разбърква, докато се смеси, но не съвсем до гладкост. В малка купа, разбийте белтъците на сняг. Внимателно обединете с течното тесто. Не бъркайте прекалено дълго. Изпечете гофрети в гофретника според указанията на производителя. Пригответе соса. Сервирайте гофретите гарнирани със сладолед и топъл сос. За соса: Обелете бананите, срежете ги наполовина по дължина, след това се нарязват напречно на третинки. Поръсете със сок от лимон. Разполовете ягодите. В голям тиган, сгорещете кафявата захар и маслото или маргарина на умерен огън, докато сместа се разтопи, като се разбърква от време на време. Добавете бананите и ягодите; гответе, непокрито, докато бананите се сгорещят, като обърнете веднъж. Прибавете рома или портокаловия сок, а след това орехите.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта