Божествени белгийски гофрети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 3/4 ч брашно
1 с.л. бакпулвер
2 с.л. мляко на прах
2 жълтъка
1 3/4 ч мляко
1/2 ч олио или разтопена мазнина
2 белтъка
сладолед
За плодовия сос с орехи:
4 малки зрели банана
лимонов сок
450 г ягоди, пресни или замразени, неподсладени
2/3 ч кафява захар
1/3 ч масло или маргарин
2 с.л. ром или портокалов сок
1/2 ч нарязани орехи, препечени
В голяма купа, пресейте заедно брашното, бакпулвера и млякото на прах. В средно голяма купа разбийте жълтъците много добре. Добавете млякото и олиото. Добавете сместа към брашнената смес наведнъж, като се разбърква, докато се смеси, но не съвсем до гладкост. В малка купа, разбийте белтъците на сняг. Внимателно обединете с течното тесто. Не бъркайте прекалено дълго. Изпечете гофрети в гофретника според указанията на производителя. Пригответе соса. Сервирайте гофретите гарнирани със сладолед и топъл сос. За соса: Обелете бананите, срежете ги наполовина по дължина, след това се нарязват напречно на третинки. Поръсете със сок от лимон. Разполовете ягодите. В голям тиган, сгорещете кафявата захар и маслото или маргарина на умерен огън, докато сместа се разтопи, като се разбърква от време на време. Добавете бананите и ягодите; гответе, непокрито, докато бананите се сгорещят, като обърнете веднъж. Прибавете рома или портокаловия сок, а след това орехите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ