Регистрация

Барбекю от Северна Каролина

Автор:
alexander
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
933
Оцени рецептата

2 свински плешки, по 2 кг всяка

12 скилидки чесън - обелени

3 ч ябълков оцет

За соса за печене:

Соковете от готвенето на 12-те скилидки чесън и свинското

1 ч.л. едра сол

1/4 ч от бульона на месото

3/4 ч.л. захар

1 с.л. лют пипер

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

3 1/2 ч оцет

За соса грейви:

1 1/2 ч от заделения сос

1/4 ч запазения сос от готвенето

1/3 ч сос барбекю (не много сладък)

Сол

Лют сос

 

Сложете месото, чесъна и 3 чаши оцет в много дълбока тенджера. Добавя се вода, така че да покрие месото на най-малко 5 см и оставете да заври на силен огън. Намалете огъня, като частично покриете с капак и оставете да къкри за 2-1/2 часа, като добавяте вряща вода, ако е необходимо. Извадете месото от съда, като заделите сварените скилидки чесън и 1/2 чаша от бульона. Поставете месото в голяма тава. Загрейте фурната до 180 градуса. В същото време, подгответе соса. В голяма купа, счукайте сварения чесън на паста със солта. Добавя се 1/4 чаша от заделения бульон, захарта, лютия червен пипер, черен пипер и 3-1/2 чаши оцет и се разбърква добре. Заделете 1-1/2 чаши от този сос и го заделете, за да се използва по-късно. Използвайте останалия сос, за да намазвате свинското по време на печене. Полейте месото и го поставете във фурната. Веднага намалете огъня до 150 градуса. Готвене в продължение на 2 часа, като поливате със соса на всеки 15 минути и обърнете веднъж или два пъти. Извадете от фурната и прехвърлете върху голяма дъска за рязане. Заделете соковете от тавата и заделете. Не мийте съда. Обезкостете месото и премахнете всички мазнини. С нож нарежете крехкото свинско много добре. Прехвърля се в голяма купа и се покрива свободно да се запази топло и влажно. Междувременно направете соса грейви. Поставете празната, неизмита тава на много слаб огън и добавете 1/2 чаша от заделения сос. Остържете съда, като се разбърква бързо и постоянно. Изсипете обратно в останалия сос от печенето. Добавете 1/4 чаша от бульона. Прибавете барбекю соса и подправете със сол на вкус. Добавете половината сос при ситно нарязаното свинско месо и се разбърква добре. Постепенно смесете с останалия сос. Оставете да изстине, покрийте плътно и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 12 часа, за да се смесят вкусовете.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта