Барбекю от Северна Каролина
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 свински плешки, по 2 кг всяка
12 скилидки чесън - обелени
3 ч ябълков оцет
За соса за печене:
Соковете от готвенето на 12-те скилидки чесън и свинското
1 ч.л. едра сол
1/4 ч от бульона на месото
3/4 ч.л. захар
1 с.л. лют пипер
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
3 1/2 ч оцет
За соса грейви:
1 1/2 ч от заделения сос
1/4 ч запазения сос от готвенето
1/3 ч сос барбекю (не много сладък)
Сол
Лют сос
Сложете месото, чесъна и 3 чаши оцет в много дълбока тенджера. Добавя се вода, така че да покрие месото на най-малко 5 см и оставете да заври на силен огън. Намалете огъня, като частично покриете с капак и оставете да къкри за 2-1/2 часа, като добавяте вряща вода, ако е необходимо. Извадете месото от съда, като заделите сварените скилидки чесън и 1/2 чаша от бульона. Поставете месото в голяма тава. Загрейте фурната до 180 градуса. В същото време, подгответе соса. В голяма купа, счукайте сварения чесън на паста със солта. Добавя се 1/4 чаша от заделения бульон, захарта, лютия червен пипер, черен пипер и 3-1/2 чаши оцет и се разбърква добре. Заделете 1-1/2 чаши от този сос и го заделете, за да се използва по-късно. Използвайте останалия сос, за да намазвате свинското по време на печене. Полейте месото и го поставете във фурната. Веднага намалете огъня до 150 градуса. Готвене в продължение на 2 часа, като поливате със соса на всеки 15 минути и обърнете веднъж или два пъти. Извадете от фурната и прехвърлете върху голяма дъска за рязане. Заделете соковете от тавата и заделете. Не мийте съда. Обезкостете месото и премахнете всички мазнини. С нож нарежете крехкото свинско много добре. Прехвърля се в голяма купа и се покрива свободно да се запази топло и влажно. Междувременно направете соса грейви. Поставете празната, неизмита тава на много слаб огън и добавете 1/2 чаша от заделения сос. Остържете съда, като се разбърква бързо и постоянно. Изсипете обратно в останалия сос от печенето. Добавете 1/4 чаша от бульона. Прибавете барбекю соса и подправете със сол на вкус. Добавете половината сос при ситно нарязаното свинско месо и се разбърква добре. Постепенно смесете с останалия сос. Оставете да изстине, покрийте плътно и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 12 часа, за да се смесят вкусовете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ