Регистрация

Банички с праз

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
590
Оцени рецептата

1,3 кг праз, само бялата част, нарязан на малки парченца и добре измит

1 ч масло

7 яйца

1 с.л. грис

3/4 ч сирене фета, натрошено

Сол и черен пипер на вкус

450 г кори за баница

Масло за намазване

 

Разтопете маслото в тенджера. Добавете праза и гответе, докато омекне и водата се изпари. Охлажда се. Разбийте яйцата в купа, докато побелеят. Сложете праза в друга купа и добавете гриса, сиренето, солта и черния пипер; разбъркайте добре. Намажете с масло тава размера на листовете точени кори. Сложете 4-5 листа точени кори (заделете 4 за отгоре) на дъното на съда, намажете всяка с разтопено масло преди да я добавите. Нанесете слой от праз върху точените кори и го покрийте с 3 или 4 супени лъжици разбито яйце. Покрийте с два листа точени кори, като отново всяка се маже с масло. Покрийте с втори слой праз и яйце. Повторете, докато изразходвате продуктите. Покрийте със заделените 4 листа кори, като мажете всяка с масло. Изсипете останалото масло отгоре. Направете прорези в тестото с остър нож, така че да маркирате парчетата. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 30 минути.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта