Бананови палачинки с канела
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
3 банана
2 яйца
1 пакет ванилова захар
2/3 ч.л. канела
щипка сода
1 ч.л. захар
щипка сол
2-3 с.л. брашно
1-2 с.л. мляко при нужда
масло за печенето
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата в купа. В чиния намачкайте обелените банани с вилица докато станат на пюре. Не се притеснявайте, че потъмняват - нормално е. Прибавете ги към яйцата и добавете захарта, ваниловата захар, канелата, солта и содата. На финала постепенно поръсвайте брашното докато се получи гъсто тесто с консистенцията на кексово. Сместа трябва да изглежда сравнително хомогенна. Ако ви се стори прекалено гъста, добавете лъжичка мляко.
В леко сгорещен тиган пуснете 3-5 грама масло в центъра на тигана. После добавете около 3 с.л. от сместа. Трябва да стане малка дебела палачинка, а не познатите големи. Печете докато от горната страна започнат да изскачат мехурчета, а ръбовете позлатеят. След това обърнете и допечете. Работете така докато се изчерпа сместа.
Поднесете палачинките с топинг по избор - течен шоколад, кленов сироп, фъстъчено масло, домашно сладко, мед или любимия мармалад. Топка сладолед, листенца прясна мента и пресни плодове ще ги превърнат в представителен десерт.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ