Агнешко бутче с печени зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч зехтин
Сокът на 3 лимона
4 скилидки чесън, счукан
3 с.л. риган, нарязан фино
2 с.л. розмарин, нарязан фино
3 кг агнешко бутче, разрязано по средата
Сол на вкус
Пипер на вкус
5 големи картофа, нарязани на 6 парчета по дължина
4 средно големи тиквички, разполовени по дължина
4 чушки, червени; без семките, разполовени надлъжно
Лимонови резени за гарнитура
Смесете 1/3 чаша зехтин, лимонов сок, чесън, 2 супени лъжици от ригана и розмарина и мариновайте агнешкото в тази смес в продължение на 24 часа. Оставете на стайна температура. Сгорещете скарата. Извадете агнешкото от маринатата и остържете колкото се може повече от подправките. Добавете сол и черен пипер на вкус. Сложете върху скарата и пече 15 мин. Обърнете и гответе още около 13-15 мин. Оставете да престои за 10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ