Регистрация

Агнешко бутче с печени зеленчуци

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
17 Dec
|
Видяна:
1003
Оцени рецептата

1/2 ч зехтин

Сокът на 3 лимона

4 скилидки чесън, счукан

3 с.л. риган, нарязан фино

2 с.л. розмарин, нарязан фино

3 кг агнешко бутче, разрязано по средата

Сол на вкус

Пипер на вкус

5 големи картофа, нарязани на 6 парчета по дължина

4 средно големи тиквички, разполовени по дължина

4 чушки, червени; без семките, разполовени надлъжно

Лимонови резени за гарнитура

 

Смесете 1/3 чаша зехтин, лимонов сок, чесън, 2 супени лъжици от ригана и розмарина и мариновайте агнешкото в тази смес в продължение на 24 часа. Оставете на стайна температура. Сгорещете скарата. Извадете агнешкото от маринатата и остържете колкото се може повече от подправките. Добавете сол и черен пипер на вкус. Сложете върху скарата и пече 15 мин. Обърнете и гответе още около 13-15 мин. Оставете да престои за 10 минути.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта