Регистрация

Шведски палачинки с топинг от горски плодове и кардамон

Автор:
alexander
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
1174
Оцени рецептата

За палачинките:

2 големи яйца

1 ч мляко

2/3 ч брашно

3/4 ч.л. смлян кардамон

1/4 ч.л. сол

1/3 ч сметана за разбиване

3 с.л. несолено масло, разтопено

За топинга:

800 г малини

800 г къпини

1/4 ч захар

1/2 ч.л. смлян кардамон

Безсолно масло, разтопено (за намазване на тигана)

 

За палачинките: Смесете яйцата и 1/3 чаша мляко до гладкост. Добавете брашното, кардамона и солта и разбийте, докато сместа е гъста и гладка. Без да спирате миксера, добавете останалата 2/3 чаша мляко, 1/3 чаша сметана и 3 супени лъжици разтопено масло и се разбърква, докато стане гладко тесто. За топинга: Смесете малините, къпините, захарта и кардамона в средно голяма купа. Разбъркайте добре. Оставете сместа да престои, докато плодовете са сочни, като се разбърква от време на време, най-малко 30 минути. Заделете. Загрейте фурната до 100°С. Поставете огнеупорен поднос във фурната. Загрейте тиган на умерено силен огън. Намажете с разтопено масло. Изпържете палачинките. Около 1 мин. от двете страни. Дръжте на топло във фурната до сервиране. Сложете палачинките в чиния. Полейте с топинга и поднесете.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта