Регистрация

Казахстански пържени билкови бухтички

Автор:
Ivko
|
Дата:
20 Jun
|
Видяна:
1245
Оцени рецептата

За пълнежа:

3 с.л. копър, нарязан фино

3 с.л. магданоз, нарязан фино

1 с.л. чесън, счукан

9 с.л. зелен лук, нарязан фино

1 с.л. черен пипер, прясно смлян

8 ч.л. масло

1 1/2 ч.л. сол

За тестото:

1 1/2 ч брашно

1/2 ч.л. сол

4 с.л. масло, меко

2/3 ч топла вода

За соса:

1 ч.л. ябълков оцет

1/4 ч заквасена сметана

2 ч.л. масло

1/2 ч.л. брашно

6 с.л. фино нарязан лук

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер, прясно смлян

1 с.л. лимонов сок или сок от лайм, прясно изцеден и прецеден

 

За тестото: Поставете брашното в дълбока купа. Направете кладенче в центъра. Добавете водата в кладенчето, заедно със солта и 2 с.л. масло. Разбърква се бавно, докато всички съставки се смесят добре и водата се абсорбира изцяло. Разбийте енергично с голяма лъжица, докато се оформи твърдо тесто. Съберете тестото на топка. Върху набрашнена повърхност, разточете тестото на правоъгълник. Намажете тестото с останалото масло, сгънете на четири, а след това се разточва възможно най-тънко. Нарежете на правоъгълник с размери 40 х 45 см, след това на 48 квадрата, всеки от по 5 см. За пълнежа: Смесете солта, черния пипер, лука, чесъна, магданоза и копъра. Нарежете маслото на малки бучки и охладете, докато тестото е готово. Сложете по една чаена лъжичка от сместа за пълнежа в центъра на всеки квадрат, добавете парче масло във всеки. Съберете ъглите и ги захванете здраво, така че плънката да остане в тестото. Сгорещете достатъчно олио в дълбок съд. Загрява се до 190 градуса. Пържете по 4-6 от пълнените бухтички. Гответе в продължение на 4 минути, извадете от олиото, отцедете и сервирайте топло. За соса: Разтопете маслото, добавете нарязания ситно лук, солта, черния пипер и оцета. Гответе в продължение на 4 минути, след това добавете останалите съставки. Разбърквайте непрекъснато, докато се сгъсти. Отстранете от огъня. Добавете лимоновия сок и сервирайте с бухтичките.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта