Закуска - яйчена бърканица
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
Това е засищаща закуска, с която баба едно време ме хранеше преди чуилище. Скоро се сетих за ястието, което първоначално звучи леко гнусно, но е особено апетитно, богато на протеин и засища за дълго време. Пък и отнема няколко минути за направа. Само си намерете яйца, които гарантирано са пресни, защото се готвят до полусоровост.
Необходими продукти:
2 яйца
1 малка филия хляб
1/3 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Кипнете си вода в дълбок съд, защото трябва да залива много добре яйцата. Щом заври, добавете яйцата с лъжица. Ако сте ги извадили малко по-раничко от хладилника, намаляте риска от пръсване. Засечете по часовник - трябва да се варят точно 4 минути. След това спрете термичната обработка под течаща студена вода. Чукнете яйцата, изгребете ги с чаена лъжичка - белтъкът ще е идеално сварен, а жълтъкът - страхотно рохък.
Яйцата изсипете в купа, добавете солта и надробете хлебче. Разбъркайте да стане на каша. Изглежда страшно неугледно, но е стократно по-вкусно. Ако се пречупите да опитате веднъж, със сигурност ще повторите.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ