Регистрация

Домашни оризови палачинки без глутен

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
16 Sep
|
Видяна:
20
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 ч.ч. ориз

3 ч.ч. вода

2 яйца

4 с.л. захар

20 г масло + още за печенето

есенция ванилия

Начин на приготвяне:

1. Измийте ориза под течаща вода в цедка докато водата се избистри. След това пресипете в тенджера, залейте с водата и варете на умерен огън докато се абсорбира.

2. Топлият ориз пресипете в купа, добавете маслото и захарта и намачкайте с вилица или преса за картофи. Не е нужно да става гладка смес.

3. Яйцата разбийте в отделен съд и залейте ориза с тях. Добавете ванилията и разбъркайте добре.

4. В разтопено в тиган масло слагайте по 2 с.л. от сместа и сплесквайте с обратното на лъжицата. Печете докато се втвърди, после обърнете и печете от другата страна. Добре е да използвате тиган с незалепващо покритие.

5. Готовите палачинки сервирайте с мед, кленов сироп, домашно сладко - доста е вкусно.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта