Регистрация

Банички с кашкавал и шунка

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
19 Aug
|
Видяна:
21
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1/2 пакет готови кори за баница (250 г)

80 г масло

200 г шунка

200 г кашкавал

1 жълтък

семена по желание (сусам, мак, лен или ким на зърна)

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото на водна бяня. Вземете една кора, намажете я с малко масло и сгънете на две части през средата. Намажете отново и сгънете на още две. Отрежете парче колбас и парче кашкавал (правоъгълни, дебели и дълги). Сложете от едната страна на намазнената сгъната кора и завийте рулце. Поставете го в малка тавичка, застлана с хартия за печене. Направете същото и с останалите кори. Редете рулцата плътно едно до друго.

Готовите рулца намажете с разбит жълтък и поръсете с избрания от вас вариант на поръска. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути или докато хванат златна коричка.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта