Регистрация

Баница със спанак, гъби и моцарела

Автор:
yordanka
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
712
Оцени рецептата

Необходими продукти:

900 г спанак, подрязан и измит

1 пакет 250 г гъби, измити и нарязани на филийки

1 голяма глава лук, нарязан

5 белтъка

2 жълтъка

1 пакет от 200-250 г чедър (може кашкавал или друго жълто сирене)

2 опаковки по 125 г моцарела

1 ч.л. пипер

1 пакет готови кори за баница

олио или разтопено масло за намазняване на корите

Начин на приготвяне:

Задушете лука в бульон, вино и/или вода. Добавете гъбите и гответе, докато течността се изпари. Свалете от огъня и сложете в голяма купа. Задушете спанака във вода, като разклащате често съда. Наситнете добре отцедените от течността листенца. Смесете лука, гъбите и спанака. В голяма купа разбийте белтъците леко с бъркалка. Добавете настърганите моцарела и жълто сирене в яйчената смес и разбъркайте. Добавете спаначената смес при яйцето и сиренето и размешайте.

Намажете тавичка за печене с мазнина. Слагайте по 2-3 кори в тавата, покапвайте с мазнина и редете от плънката. После пак кори и плънка и така докато завършите с кори. Най-отгоре намажете с 2 разбити жълтъка и малко мазнина.

Печете на 180 градуса за 45 минути или докато не прецените, че баницата е готова. Ако горната кора започне да прегаря - извадете веднага.

Можете да поръсите с вода и да завиете с хавлиена кърпа, за да почине 10 минути веднага след изваждане от фурната.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта