Регистрация

Бананови палачинки с канела

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
13 Jun
|
Видяна:
117
Оцени рецептата

Необходими продукти:

3 банана

2 яйца

1 пакет ванилова захар

2/3 ч.л. канела

щипка сода

1 ч.л. захар

щипка сол

2-3 с.л. брашно

1-2 с.л. мляко при нужда

масло за печенето

 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата в купа. В чиния намачкайте обелените банани с вилица докато станат на пюре. Не се притеснявайте, че потъмняват - нормално е. Прибавете ги към яйцата и добавете захарта, ваниловата захар, канелата, солта и содата. На финала постепенно поръсвайте брашното докато се получи гъсто тесто с консистенцията на кексово. Сместа трябва да изглежда сравнително хомогенна. Ако ви се стори прекалено гъста, добавете лъжичка мляко.

В леко сгорещен тиган пуснете 3-5 грама масло в центъра на тигана. После добавете около 3 с.л. от сместа. Трябва да стане малка дебела палачинка, а не познатите големи. Печете докато от горната страна започнат да изскачат мехурчета, а ръбовете позлатеят. След това обърнете и допечете. Работете така докато се изчерпа сместа.

Поднесете палачинките с топинг по избор -  течен шоколад, кленов сироп, фъстъчено масло, домашно сладко, мед или любимия мармалад. Топка сладолед, листенца прясна мента и пресни плодове ще ги превърнат в представителен десерт.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта