Регистрация

Рецепти от блога

Боб с лапад

1 връзка (около 20 средно големи листа) лапад 1 ч пресен маслен боб 1 малка глава лук, нарязан 1 - 2 пресни люти ... виж още »

Балфа с даал

За балфата: 2 ч пълнозърнесто брашно 4 с.л. маргарин или масло 1 ч.л. сол Вода за омесване Допълнително масло За даала: 225 г папуда 5 1/2 ч вода 1 ... виж още »

Средиземноморска боб чорба

1-2 с.л. зехтин 1 голяма глава лук, нарязан на кубчета 2 средно големи моркова - обелени и нарязани на кубчета 1 голяма скилидка ... виж още »

Агнешки бульон

1 кг агнешки врат, нарязан на кубчета от по 5 см и почистен от излишната мазнина 8 ч студена вода 3/4 ч.л. ... виж още »

Майонезен сос

1/4 ч майонеза 1/4 ч.л. лук на прах 1/4 ч.л. сушена целина, натрошена Сол на вкус   Смесете продуктите и разбъркайте хубаво. Количеството е достатъчно ... виж още »

Задушено агнешко със зеленчуци

1,5 кг агнешко 1/2 ч зехтин 6 картофа, нарязани на кубчета 2 червени чушки, нарязани на кубчета 1 ч.л. захар 1 ч.л. мащерка 1 с.л. оцет 1 ... виж още »

Мусака с агнешко и патладжани

За соса с месо: 2 с.л. масло или маргарин 1 ч лук, нарязан 680 г агнешка кайма 1 скилидка чесън, счукан 1 ч.л. риган 1 ч.л. ... виж още »

Марината за агнешко или козе

4 ч бяло вино 1 ч ментов ликьор 1 с.л. лук на прах 1 ч.л. сушена мента; натрошена 2 с.л. лют сос 1 ч соев ... виж още »

Агнешки кюфтенца със зеленчуци по провансалски

450 г агнешка кайма 1 голямо яйце 2 с.л. галета 1 1/4 ч.л. сол 1 ч.л. розмарин Няколко капки лют сос 1 с.л. зехтин 1 средно голяма ... виж още »

Агнешки джолани

2 с.л. зехтин 4 агнешки джолана 1 средно голяма глава лук, ситно нарязан 2 средно големи моркова, ситно нарязан 2 стръка целина, нарязани на ... виж още »

Арменска картофена салата с червен лук и зелена чушка

1,3 кг червени картофи 1 средно голяма глава червен лук, нарязан на тънки филийки, разделен на кръгчета 1 зелена чушка, без семената ... виж още »

Бял шоколадов мус

1 ч захар 1/2 ч вода 8 големи белтъка 6 жълтъка 1 с.л. бял ром 450 г бял шоколад, разтопен Гъста сметана Малиново пюре   В тенджера загрейте захарта ... виж още »

Лилави палци

24 сушени сливи, без костилка 1/2 ч фъстъчено масло   Запарете сливите над вряща вода в гевгир за 5 минути или докато се ... виж още »

Марината с вино за пилешко, риба и морски дарове

1 ч сухо бяло вино 3 големи лука шалот, нарязан фино 2 големи скилидки чесън, счукан 2 с.л. зехтин 2 с.л. лимонов сок 1 1/2 ... виж още »

Марината по тайландски за пилешко и свинско

Кората на 1 лимон Кората на 1 портокал 1/2 ч соев сос 1/2 ч сос от стриди 1 ч.л. джинджифил, пресен, нарязан 2 скилидки чесън 1 ... виж още »

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта