Регистрация

Агнешки джолани

Автор:
яна маринова
|
Дата:
17 Dec
|
Видяна:
999
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

4 агнешки джолана

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

2 средно големи моркова, ситно нарязан

2 стръка целина, нарязани на филийки

1 с.л. фино счукан чесън

1 1/2 ч червено сухо вино

1 ч вода

1 лимон, нарязан на половинки

1 1/2 с.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

 

Загрейте фурната до 160ºС. Сгорещете зехтина на среден огън в голям тиган, достатъчно голям да побере джоланите на един слой. Добавете джоланите и гответе в продължение на около 10 минути от всяка страна. Излейте цялата мазнина, без 2 супени лъжици; добавете лука, морковите и целината и гответе 5 минути. Добавете чесъна, виното, водата, лимона, солта и черния пипер. Покрийте и поставете във фурната. Гответе 1 1/2 часа или докато омекнат. Обръщайте на всеки 30 минути и проверявайте дали течността не се е изпарила. Ако няма достатъчно течност, добавете още чаша вода. Когато омекне, извадете джоланите от соса, прецедете соса през фино сито и изхвърлете зеленчуците. Отстранете и изхвърлете мазнините от повърхността на течността. Поднесете джоланите в чиния и понесете със соса.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта