Регистрация

Агнешки бульон

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
18 Dec
|
Видяна:
1841
Оцени рецептата

1 кг агнешки врат, нарязан на кубчета от по 5 см и почистен от излишната мазнина

8 ч студена вода

3/4 ч.л. сол или на вкус

1/2 ч перлен ечемик, почистен и изплакнат

1/2 ч сушен грах, почистен и изплакнат

2 средно големи стръка праз, само бялата част, нарязан на тънки филийки

1 голяма глава лук, нарязан на кубчета

2 големи моркова, почистени, нарязани на 3-4 парчета

2 стръка целина, нарязана фино

2 дафинови листа

4-5 стръка магданоз

 

Изплакнете агнешкото и го сложете в тенджерата под налягане. Добавете водата и оставете да заври. Отстранете изплувалата на повърхността пяна. Добавете сол и отстранете изплувалата на повърхността пяна отново. Добавете останалите съставки. Затворете капака на тенджерата под налягане и сложете на силен огън. Варете така за 20 мин. Изчакайте налягането да спадне. Свалете внимателно капака. Изхвърлете дафиновия лист и магданоза. Добавете сол, ако е необходимо.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта